Opruimen zwerfvuil tijdens NLDoet weer groot succes!

WP_20140322_009Tijdens NLDoet op zaterdag 22 maart heeft Lionsclub De Bommelerwaard zich weer sterk gemaakt om het gebied van de uiterwaarden langs de Waal van Zaltbommel tot aan Rossum ‘schoon’ te maken door zwerfvuil op te ruimen. Het weer zat niet echt mee, maar dat zorgde zeker niet voor minder enthousiasme: in totaal zijn 3 volle aanhangers vuil bij elkaar geraapt.

Met de Gemeente was de afspraak gemaakt om het zwerfvuil op een centraal punt op de parkeerplaats bij het Bunkerschip in Zaltbommel in de berm te leggen, zodat het vuil daar door de Avri op maandagochtend mee kon worden genomen en naar de milieustraat kon worden gebracht. Dit omdat in de loop van de zaterdagmiddag de milieustraat niet meer geopend is.

2014-03-23 11.37.25Hilarische kwestie was dat op zaterdag op Facebook diverse berichten en reacties verschenen van omwonenden en wandelaars, met foto’s van de afvalberg en reacties met teksten als: ‘schandalig dat mensen dit zomaar dumpen’ en ‘waar zijn de normen van fatsoen gebleven’, etc. Uiteindelijk is er vanuit de Lions een bericht op Facebook bij geplaatst met uitleg van de situatie, zodat ook die onduidelijkheid weer is opgelost!

 

Reageren

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>