Lions actief in de Uiterwaarden tijdens NLDoet!

DSC01393

 

16  Maart was het zover. 17 Enthousiaste Lions kwamen om 12.00 uur bij elkaar aan de Waalkade om de dagstrategie door te spreken. Vuilgrijpers, afvalzakken (beschikbaar gesteld door de Gemeente Zaltbommel) en 2 Jeeps waarvan 1 met aanhanger waren aanwezig, alles was tot in de puntjes geregeld. De meer dan voortreffelijk verzorgde dagcatering werd aangeboden door Rabobank Bommelerwaard en Bistro In Petto uit Rossum. Rond 12.30 uur ging het van start. Er werd gewerkt met 3 teams van 5 personen die telkens een stuk van de uiterwaarden zwerfvuil-vrij maakten. Was men met een bepaald stuk klaar, dan werd die ploeg opgehaald door een Landrover en weer een stuk voor de voorste ploeg afgezet. Zo is men ‘haasje over’ de uiterwaarden afgegaan van Zaltbommel tot aan Rossum. Een fors stuk dus en na ongeveer 4 uur werk had men ruim 70 zakken vol met plastic afval, glas en metaal en daarnaast nog diverse losse stukken zoals een accu, tuinstoel en tonnen. Een geweldige prestatie en alles bij elkaar een nuttige en zeker gezellige dag die in stijl werd afgesloten in de Pub bij In Petto.

DSC01420
Als klap op de vuurpijl werd daar nog de ‘Gouden Grijper’ uitgereikt aan de Lion met de volste (afval)zak. Op deze memorabele 16e maart bleek dat Geert de Jong te zijn. Op maandagochtend is door medewerkers van de Gemeente het verzamelde afval in 2 vrachten netjes afgevoerd. De twee ambtenaren in functie waren onder de indruk van het resultaat en gaven aan diep respect te hebben voor deze milieubesparende actie van de Lions: “Waar vind je dat nog deze dagen?”. Mannen, klasse en zeker voor herhaling vatbaar!

 

 

IMG_1247

Reageren

XHTML: Je kan deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>