Leenfietsenproject

De Lionsclub verzamelt gebruikte fietsen en leent ze uit aan statushouders. Vrijwilligers en de statushouders zelf knappen de fietsen op, samen met diverse fietsenmakers, waarbij Tweewielerspecialist Van Loon in Well de grote kartrekker is. 

De vraag om fietsen voor statushouders kwam van Stichting Vluchtelingenwerk Bommelerwaard. Statushouders worden in de Bommelerwaard verspreid over de verschillende kernen. Dat betekent dat ze sterk afhankelijk zijn van vervoer om naar school of Nederlandse les te gaan in bijvoorbeeld Zaltbommel of Kerkdriel. Een fiets is daarom essentieel.

De fietsen worden voor telkens een half jaar in bruikleen gegeven, tegen een borg van 50 euro. Periodiek bekijkt Stichting Vluchtelingenwerk of de statushouder nog in aanmerking komt voor een leenfiets of dat hij of zij inmiddels zelf een fiets kan aanschaffen. 

Lions Bommelerwaard heeft inmiddels 25 fietsen verzameld. De gemeente Maasdriel stelt fietsen beschikbaar, die daar in depot komen. Maar er zijn nog veel meer fietsen nodig.

Gebruikte fietsen gevraagd!Leenfietsenplan

Inwoners van de Bommelerwaard die een gebruikte fiets aan het project willen schenken, kunnen deze inleveren op diverse punten in de Bommelerwaard. Ook kunt u, als u de fiets niet zelf kunt brengen, een bericht achterlaten op de contactpagina van deze site met vermelding van uw telefoonnummer en adres. Dan nemen we contact met u op en komen de fiets bij u ophalen.

Belangrijk is wel dat de fietsen na een kleine opknapbeurt nog jaren mee kunnen. Het gaat om kinderfietsen en om fietsen voor volwassenen.

Inleveradressen:

Tweewielerspecialist Van Loon
Vossenakker 45, Well

Ahlmann Mecalac
Onderwaard 11, Ammerzoden